Základní škola a mateřská škola Děčín III



03.04.2020

Zápisy do základních škol se budou konat bez přítomnosti dětí a zákonných zástupců ve škole Vzhledem k epidemii nemoci COVID-19 byl změněn obvyklý systém zápisu dětí do 1. tříd základních škol. Nově ředitelé základních škol v Děčíně stanovili termín zápisu na dobu od 14.04.2020 do 30.04.2020. Na základě doporučení MŠMT se zápis bude konat bez přítomnosti dětí a zákonných zástupců ve ško…

Zobrazit celý článek


24.03.2020

Samostudium naleznete na níže uvedených odkazech: 1. A https://brezovka.estranky.cz/clanky/1.a/ 1. B https://brezovka.estranky.cz/clanky/1.b/ 1. C https://brezovka.estranky.cz/clanky/1.c/ 2. A https://brezovka.estranky.cz/clanky/2.a/ 2. B https://brezovka.estranky.cz/clanky/2.b/ 3. A https://brezovka.estranky.cz/clanky/3.a/ 3. B https://brezovka.estranky.cz/clanky/3.b/ 4. A https://brezovk…

Zobrazit celý článek


HC Děčín Nadace ČEZ Ovoce do škol Rodiče vítáni PROŠKOLY.cz

PD Sladká dílna - 4.A

V první části projektového dne seznámila paní Mašková, která pracuje jako cukrářka a zároveň je majitelkou Sladké dílny, děti s profesí cukráře. Vyprávěla jim, jakým způsobem se dostala k této profesi. Co všechno se musela naučit, kolik času strávila nad pečením různých dortíčků, dortů, sušenek, makronek a cheesecake, než se rozhodla pro podnikání. V  cukrárně také začala pořádat kurzy pro veřejnost.

Nastínila dětem historii cukrářství, která sahá až do období první republiky. Mluvila o kvalitě potravinářských výrobků, např. šlehačky, čokolády, másla a mouky, kterými lze dosáhnout velmi lahodné chuti. Děti měly možnost v průběhu přednášky pokládat otázky, na které paní cukrářka vždy ochotně odpovídala. Také jim předala recept na cukrářský korpus.

Ve druhé části projektového dne si děti si vyzkoušely pečení perníčků ve školní kuchyňce, zdobily cukrovou hmotou, čokoládou a marmeládou svoje upečené sladké dobroty.

Na závěr děti zhodnotily průběh projektového dne - přednášku paní Maškové i praktickou část. Nejvíce se dětem líbilo v kuchyňce. V předvánočním období si pak děti pochutnávaly ve třídě na svých výtvorech.

Žáci se v průběhu projektového dne dozvěděli o profesi cukráře od odbornice z praxe, mohli si sami toto povolání vyzkoušet a ověřit si, zda teoretické rady fungují. Získané zkušenosti mohou využít i v běžném životě.

Fotogalerie:

 

NAHORU TISK

 



Informace o projektu
Vytvořeno v rámci projektu č. CZ.1.07/1.1.13/22.0029
Otevřená škola - Moderní, atraktivní, komunikativní
Realizátor projektu